23.3.2009

Rasioita

Hui, viime postauksestani onkin vierähtänyt aikaa. Pahoitteluni!

Ja kyllä, tämä postaus itseasiassa liittyy lolitaan, koska lolitoilla on paljon yleensä paljon pieniä asioita, kuten koruja ja pinnejä, jotka tarvitsevat säilytyspaikan --> rasiat ovat siis tarpeen lolitalle. Päättelyketjuni on aukoton! :D Rakastan rasioita, ja minulla on niitä melko monta. Tässä muutama.






#1: Ensimmäisenä soittorasia, joka on kenties suosikkini! Rakastan erityisesti soittorasioita, koska niiden musiikki on niin lumoavaa ja rauhoittavaa. Tämä rasia soittaa Joutsenlampea, ja rasian soidessa nuo joutsenet pyörivät - siis "uivat" - peilin pinnalla. Tämä rasia on minua vanhempi, ja pienenä sitä soitettiin minulle iltaisin, jotta nukahtaisin. Tässä rasiassa säilytän muutamia muovihelmiäni.



















#2: Tämä soittorasia taas on kirpparilöytö. Rasian kannessa on kuva vanhanaikaisesta ladysta ja herrasta, rasian sisällä taas on perinteinen ballerina. Tässä rasiassa säilytän n.s. arkikorujani, siis koruja, joita käytän enemmän tai vähemmän päivittäin.
















#3: Tässä kuvassa on ystäväni koristelema puurasia. Sain tämän häneltä joululahjaksi, ja se oli täynnä suklaakarkkeja. Säilytän tässä tällä hetkellä jalokiviäni. Kuvassa mm. ruusukvartseja, ametisteja, vuorikristalli, pyriitti ja lumihiutaleobsidiantti sekä tiikerinsilmiä. (Olen toivoton keräilijäluonne, ja keräilen myös kauniita kiviä.)










#4: Seuraavassa kuvassa on metallinen, sametilla vuorattu rasia, jonka ostin Egyptistä. Rasiassa on sekoitettu hävyttömästi eurooppalaista ja egyptiläistä tyyliä, mikä tekee siitä erikoisen näköisen. Säilytän tässä rasiassa Egyptistä ostamiani koruja ja muitä pieniä tuliaisia, kuten kivettyneitä korallinpaloja ja erikoista kiveä, jotka löysin rannalta.














#5: Yksinkertainen puurasia, joka on pehmustettu sisältä. Tämänkin olen saanut lahjaksi. On kuulemma jonkun sotaveteraanin tekemä. Säilytän tässä rasiassa helmikorujani, sillä en tahdo pitää niitä samassa rasiassa muiden korujeni kanssa, etteivät ne naarmuunnu.













#6: Tässä on pari pientä rasiaa, jotka olen molemmat saanut lahjaksi. Punainen rasia on käsityönä tehty, ja se on tuotu Budapestistä. Säilytän siinä muutamia koruja, joita en käytä kovin usein. Pienempi rasia taas toimii hakaneulojen pesänä.
Loppuun vielä ostaako-vai-eikö-ostaa? -pohdintaa. Terriblessä on myynnissä Babyn kirsikkaprinttinen jsk (jos en väärin muista, printin nimi on Cherry Border?), jonka haluaisin ostaa. Olen tykännyt kyseisestä printistä jo pidemmän aikaa, ja värikin on juuri hyvä; vaaleanpunainen on helppo yhdistää vaikka kuinka monen muun värin kanssa! Jos kukaan ei vie sitä nokkani edestä, niin voisin heittäytyä hurjaksi ja ostaa sen todella. ♥

12.3.2009

Shoetalk

Ajattelin puhua kengistä, tai pikemminkin rakkaudestani niihin. Näissä kuvissa ei ole kaikkia kenkiäni, otin kuvat vain lemppareistani/sellaisista, joissa on jotain mielenkiintoista katsottavaa. Kaikki ballerinat, kävelykengät, lenkkarit yms. "tylsät" kengät jätin pois kuvista. Tämä postaus on siis enimmäkseen tylsää kenkäpuhetta, kommenttejani erilaisten kenkien käyttömukavuudesta (hei, olen kuitenkin testannut jos jonkinlaisia kenkiä!) ja laadusta.




















Ensimmäisessä kuvassa on "oikeat" lolitakenkäni, Double Deckerin rocking horse -kopiot ja Bodylinen vaaleanpunaiset mary janet. Molempia kenkiä on käytetty huiman paljon, ja siihen nähden ne ovat kestäneet hyvin. Jos kuitenkin on hyvin vaativa laadun suhteen, oman kokemukseni perusteella en suosittele ostamaan Bodylinen kenkiä.

Rokkiponeilla on oikeastaan aika mukava ja helppo kävellä - tasaisella maalla. Heti, kun maassa on pikkuisiakin epätasaisuuksia, nilkat alkavat muljahdella ikävästi. Myös portaita alas käveleminen on vähän ikävää. Rokkiponit kuitenkin näyttävät ihanilta! Nillä voi seistä ihan varpaillaan helposti, ja ne tuovat särmää asuun kuin asuun. Nuo mary janet taas olisivat muuten mukavat, mutta jostain syystä ne sattuvat varpaisiin. Mary janeissa pidän erityisesti remmistä, joka menee ristiin edessä ja sitten nilkan ympäri.




















Seuraavassa kuvassa on kiilakorkoisia kenkiäni. Kiilakorko on siitä mukava, että se on tukevampi kuin tavallinen korko, eikä kiilakorkokenkien kanssa tarvitse olla niin varovainen. Lisäksi massiiviset korot ovat mahtava kontrasti hoikille säärille.

Näistä kengistä ehdottomat lempparini ovat nuo mustat, joissa on rusetit (ylhäällä vasemmalla). Rakastan niiden peeptoe -kärkeä, rusetteja ja hopeisia korostuksia. ♥ Tosin ne eivät sitten olekaan niin hurmaavan tuntuiset käyttää... Mielestäni nämä kengät sopivat mainiosti myös lolitaan, ovathan ne sen verran suloiset. Oikeastaan käytän nykyään lolita-asuissani mielummin tavallisia kenkiä.

Ylhäällä oikealla olevat kengät ovat ekat korkkarini ikinä. Vaikka en enää välttämättä ostaisi tuollaisia korkkareita, niin ne ovat minulle edelleen mielettömän rakkaat ja ahkerassa käytössä. Ne eivät olleet uutena kalliit, ja ovat kuitenkin kestäneet huiman paljon käyttämistä! Rakastan noita ohuita, kiiltäviä remmejä.

Vaaleanpunaiset, kukkakuvioiset kengät ovat todella söpöt, mutta erittäin epämukavat käyttää. Ne eivät pysy jalassa, vaikka koko on oikea ja yleensä avokkaatkin pysyvät jaloissani ongelmitta. Lisäksi laatu on sanoinkuvaamattoman huono, nuo menivät muutaman käyttökerran jälkeen huonoon kuntoon. En todellakaan suosittele vastaavia kenkiä kenellekään!

Edessä olevat kirkkaanpunaiset ja vaaleanpunaiset kengät ostin hetken mielijohteesta. Etenkin punaisia ei ole tullut käytettyä kuin pari kertaa, koska minulla ei juurikaan ole punaisia vaatteita - enkä enää edes pidä noista niin kamalasti. Pinkit kengät taas ovat mielestäni varsin söpöt ja todella mukavat käyttää, mutta ne näyttävät hivenen... mauttomilta. Pidän kuitenkin nilkkojen ympäri sidottavista, läpikuultavista nauhoista, ne ovat ihanan ilmavat.

Myös kirkkaat fuksian väriset kengät ovat heräteostos. Jälleen kerran ostin kengät, joiden kanssa minulla ei juurikaan ole yhteensopivia vaatteita. En vain pysty olemaan järkevä kenkien suhteen! Jos näen kengät, joista pidän, ostan ne - vaikka sitten joutuisin myöhemmin ostamaan niihin sopivan asun! Nämä kengät näyttävät ihanilta, mutta ovat rokkiponien tapaan hyvin kiikkerät epätasaisilla pinnoilla.



















Seuraavaksi ns. tavalliset korkokengät. Olen huomannut, että kaikkein mukavin koronpaksuus on keskipaksu korko (kiilakorkoa lukuunottamatta). Piikkikorot jäävät pieniin rakoihin jumiin, ja niiden kanssa saa olla muutenkin varovainen. En oikein osaa selittää, miksi koen ohuemmat korot mukavemmiksi kuin erittäin paksut, mutta niin se vain on.
Vasemman yläreunan vaaleanpunaiset korkokengät otin Zarasta. Ne maksoivat mansikoita, mutta ovatkin sitten melko mukavat käyttää; tukevan tuntuiset huolimatta ohuesta korosta ja melko laadukkaat.
Oikean yläreunan korkokengät ovat myös ihanat ja mukavat jalassa, mutta en ole käyttänyt niitä kuin kerran, koska edelleenkään minulla ei ole kovin paljoa punaisia vaatteita. Lisäksi kengät ovat aika juhlavat samettisen kankaansa takia.
Mustat korkokengät ovat vanhat ja paljon käytetyt, ja varsin hyvin ovat kestäneet ankaraa kulutusta. Käytin näitä todella paljon goottilolita-kaudellani. Pidän näistä edelleen.
Luonnonvalkeat kengät ovat ihanan elegantit ja klassiset. Pidän kovasti tuosta pitsimäisestä reikä-kuviosta. Lisäksi nämäkin ovat aika mukavat käyttää. En tosin ole ehtinyt käyttää näitäkään kuin kerran. Minulla on sitten ensikesäksi paljon kenkiä käytettävänä...
Ihan edessä on Angelica -merkkiset kengät. Angelica on ollut suosikkikenkämerkkini jo pitkään, sillä sen kengät ovat siroja, kauniita ja naisellisia. Ne eivät maksa paljoa, mutta ovat hintaansa nähden erittäin laadukkaita! Siis todellisia opiskelijabudjetin kenkiä. Valitettavasti nämä kyseiset kengät ovt puhdasta tuskaa jaloille. Tosin ne ovat niin kauniit, että sen eteen pitääkin vähän kärsiä... vai mitä?
Kaikki nämä kengät voi mielestäni yhdistää lolitaan.
Seuraavaksi avokkaat.
Ylinpänä on jälleen Angelican kengät. Nämäkin ovat viehättävän näköiset, mutta eivät sovellu paljoon kävelyyn. Jalat väsyvät näissä nopeasti.
Vasemmalla olevat mustat kengät ostin tänään. Pidän niissä erityisesti kärjen päällä olevista ruseteista! Myös kiiltonahka = +! Korkoa näissä ei ole mahdottoman paljon, joten luulen, että sisäänajon jälkeen kengät ovat melko mukavat käyttää.
Kiiltonahkaisten avokkaiden vieressä on Viralliset Bilekenkäni. Lähtiessäni klubille laitan miltei aina nämä, sillä ne ovat siistin näköiset ja melko mukavat. Lisäksi mustat kengät eivät likaannu niin helposti.
Edessä olevissa vaaleissa kengissä on ihan pikkuinen korko, vaikkei se kuvassa näykään. Nämä ovat kyllä melkein ballerinat. Sisäänajo on kesken, joten nämä painavat ikävästi, mutta ehkä sisäänajon jälkeen saan näistä mukavat kesäkengät, jollaisiksi ne ostinkin. Jälleen kerran kärkirusetit = ♥!
Ballerinakenkien vieressä olevat mustat avokkaat eivät ole mitkään maailman upeimmat, mutta ne ovat MIELETTÖMÄN mukavat! *-* Melkein kuin ei olisi korkoja ollenkaan.
Näistä voisin yhdistää lolitaan nuo valkeat Angelicat, vaaleanpunaiset ballerinat ja kiiltonahkaiset rusettisomisteiset kengät.
Lopuksi saappaat ja yhdet nilkkurit.
Nuo valkeat saappaat ovat kenties lempparini näistä. Ne ovat suht mukavat, mutta eivät kyllä mitkään parhaat kengät kävelyyn. Olen kyllä shoppaillut näissä tuntitolkulla monesti (mm. tänäänkin!), ja kyllä noilla jaksaa kävellä, vaikka jalat tietysti väsyvät. Rakastan näiden siroutta ja saappaissa harvinaista täysin pyöreää kärkeä.
Ylhäällä oikealla on upouudet saappaani, jotka myöskin ostin tänään. Nämäkin olivat heräteostos, ja melkoisen rohkea veto minulta. Mustaa on kuitenkin helppo yhdistellä, ja pidän näistä itse, mikä lienee tärkeintä. Kuvassa ei, harmi kyllä, näy varren ihanat, mustat kukkakuviot ja nilkan ympärillä olevat koristeremmit. Nähden näiden kenkien erittäin kapeaan ja korkeaan korkoon nämä ovat melko mukavat.
Edessä vasemmalla on mustat mokkanilkkurit. Nämäkin ovat ihanan sirot. Pitkillä matkoilla kantapäät kyllä kärsivät ohuista koroista.
Alhaalla oikealla on mustat, puolipitkät "mummosaappaat". Tuota nimitystä olen kuullut näistä käyttettävän, ja jotkut ovat valittaneet, ettei tällaisia kenkiä pitäisi yhdistää lolitaan. Itse en kyllä tajua, miksei muka; ovathan nämä kengät hyvin vanhanaikaisen näköiset, ja lolitavaatteetkin ottavat vaikutteita menneestä ajasta. Itse käytän näitä loleillessanikin, jos on sellainen sää, etten muissa "loli"kengissäni pärjää.
Hui, tulipas oikea megapostaus. Toivottavasti edes joku jaksaa oikeasti lukeakin tämän.
~Loppu~

9.3.2009

Infopaketti oman lolitan hankkimista suunnittelevalle

[Huom, seuraava postaus on täysin leikkimielellä tehty, eikä sitä pidä ottaa ainakaan kovin vakavasti. Kysymykset olen ottanut Terriblen Lolita ~ Leikkikehä -osion eräästä keskustelusta. Vastasin niihin puhtaasti huvin vuoksi. :3]

Vastaan tässä muutamaan kysymykseen koskien lolitan pyydystämistä, kesyttämistä ja ylläpitoa sekä hoitoa.

♥ Mistä lolitan löytää?

Ensisijaisen hyvä paikka lolitan löytämiseen lienee kaikkien tuntema internet. Lolitat pesivät erityisesti Enfant Terrible -nimisellä foorumilla. Luonnossa tavataan villejä lolitoja joko yksin tai erikokoisissa laumoissa etenkin Kampin tienoilla, mutta myös tullitoimistoissa ympäri Suomea.

♥ Miten lolitoja hankitaan?
Paras keino pyydystää villi lolita on hurmaaminen. Muista edetä hienovaraisesti ja lupaile kalliita, ihania lahjoja. Huom, on ensiarvoisen tärkeää, että myös pidät nuo lupaukset! Muuten herkkä lolitasi voi suuttua ja karata, jolloin et ehkä koskaan saa sitä takaisin.

♥ Mitä lolitasta pitää maksaa?
Äkkiseltään voisi luulla, että lolitan saa ilmaiseksi - mikä periaatteessa pitääkin paikkansa. Käytännössä katsoen lolitan hurmaaminen ja ylläpito tulee kuitenkin hyvin kalliiksi. En suosittele hankkimaan omaa lolitaa, ellei taloutesi ole hyvin vakaalla pohjalla! Etenkin lama aika ja ajoittainen euron arvon aleneminen sekä jenin arvon nousu masentavat lolitoja.

♥ Minkälaista lolitaa suosittelette ensikertalaiselle? Gothic Lolitaa, Sweetiä vai Classicia?

Aloittelijalle sopii ehdottomasti parhaiten casual lolita, joka on kenties huokein lolitalaji; casualille kun löytää helposti söpöjä vaatteita ja etenkin asusteita myös tavallisista vaatekaupoista, mistä nimi casual tuleekin. Kokeneempi käyttäjä voi sitten lajiuttaa lolitansa näyttävämmän (mutta myös kalliimman!) sweetin tai gothicin suuntaan. Kenties kaikkein mielenkiintoisin lolitalaji on kuitenkin hybridilolita, joka on mielellään kaikkea sweetistä goottiin! Tällaisen lolitan ylläpito on kaikkein kalleinta, mutta se on myös ehdottomasti monipuolisin lolitalaji, johon on vaikea kyllästyä.

♥ Paljonko lolitan elättäminen vuodessa maksaa?
Tätä on vaikea arvioida, sillä lolitoiden keskuudessa on valtavasti yksilöllisiä eroja. Jotkut lolitat ovat hyvin vaatimattomiakin, toiset taas... no, eivät ole. Varmuudella voin kuitenkin sanoa, että rahaa kuluu. PALJON. Tähän on syytä varautua ennen lolitan hankintaa.

♥ Millaisia ruokatottumuksia lolitoilla on?
Yleinen harhaluulo on, että lolitat elävät vain makealla ruoalla. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa! On totta, että lolitat syövät mielellään sokerisia herkkuja, mutta vastuullisena lolitan omistajana sinun tulee itse pitää huolta siitä, että lolitasi saa monipuolista ja terveellistä ravintoa. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta lolitasi hiukset pysyvät kiiltävinä, silmät säihkyvinä, iho kuulaana ja ennen kaikkea, jotta lolitasi mahtuu pikkuruisiin brändivaatteisiinsa. Toisinaan omistajalta vaaditaan napakkaakin otetta, jotta hän saisi lolitansa syömään mm. kasviksia. Pysy lujana, äläkä anna periksi kauniiden silmien kerjäävälle katseelle.

♥ Pitääkö lolitaa kohdella miten?
Lolitaa tulee kohdella ystävällisesti, varovaisesti, kunnioittavasti ja hellän rakastavasti. Lolitat ovat oman arvonsa tunteva, ylpeä ja hivenen turhamainen laji. Kaikissa toimissa, etenkin kurinpidollisissa (mm. pakottaessasi lolitasi syömään terveellisesti) on noudatettava varovaisuutta. Muista aina, että lolita ei ole mikään tavallinen lemmikki, jonka voit sulkea häkkiin tai kytkeä hihnaan. Tyytymätön lolita voi jättää sinut. Lolitan vaatteiden, asusteiden, meikkien yms. ja ruokavalion lisäksi tulee kiinnittää huomiota lolitan ympäristöön. Useat lolitat tuntevat viehtymystä vanhanaikaiseen sisustukseen. Tämän vuoksi lolitan huone on syytä sisustaa menneen ajan henkeen. Jos tämä ei onnistu, tulee sinun vähintäänkin ulkoiluttaa lolitaasi paikoissa, joissa on historiallinen ilmapiiri.

♥ Tuleeko lolitaa ulkoiluttaa kuinka paljon esimerkiksi viikon aikana?
Ks. Edellinen kohta. Lolitat eivät yleensä pahemmin perusta liikunnasta, mutta nauttivat kyllä rauhallisesta kävelystä viehättävässä puistossa tai historiallisessa kartanossa. Myös shoppailu on hyvä tapa saada lolitaan eloa. Huom, onlineshoppailu ei juurikaan kuluta kaloreita, siksi on hyvä viedä lolitaa välillä ihan oikeisiin kauppakeskuksiin. Monet lolitat pitävät kovasti myös niin kutsutuista miiteistä, joissa ne voivat tavata lajitovereitaan. Mikäli lolitasi on sosiaalinen, tulee tällaiseen laumakäyttäytymiseen suhtautua hyväksyvästi ja kannustavasti.

♥ Miten ulkomaalaiset lolitat poikkeavat käytökseltään ja vaatetustyyliltään suomalaisista lolitoista?
Lolitat ovat kaikkialla maailmassa suht samanlaisia. Kuitenkin eri maiden lolitoiden tottumuksissa panostaa asuunsa on eroja. Suomalaisia ja ruotsalaisia lolitoja pidetään usein maailman parhaina, myös Japanista löytyy muutamia valioyksilöitä. Lolitoiden käyttäytymisessä on paljon yksilöllisiä eroja, onhan jokaisella lolitalla oma luonteensa ja persoonansa. Jos satut saamaan luonteeltaan ilkeän ja hankalan, "narttumaisen" lolitan (tätä mutaatiota kutsutaan myös nimellä Drama Llama, ja se pesii erityisesti internetin haukkumayhteisöissä, kuten loli_fucks:ssa) niin muista, että voit aina ajaa sen pois inhottavalla käyttäytymisellä ja lupausten rikkomisella. Varaudu kuitenkin kostotoimiin, sillä pahimmat ilkiöt luultavasti postaavat kuvasi loli_fucks:iin - vaikket edes olisi lolita.

♥ Maksaako lolitan importtaus kuinka paljon ylimääräistä ja millainen riski lolitalla on jäädä tulliin?
Kokonaisen lolitan tilaaminen ulkomailta on erittäin kallista. Täysi lolita-asu maksaa taatusti yli tullirajan, joten lolitasi jää tulliin ja sinulle rapsahtaa melkoiset tullimaksut (olettaen tietysti, että tilaat lolitasi vaatteet päällä). Lolitat myös painavat vähintään 40 kiloa - postikulut ovat siis melkoiset. Jos haluaa ulkomaalaisen lolitan, kannattaa tilata Euroopan sisältä; tällöinhän lolita on tullivapaa. Ensimmäisen lolitan hankkijalle suosittelen kuitenkin kotimaisen kannan yksilöitä, sillä ne puhuvat (useimmiten) kanssasi samaa kieltä ja näyttävätkin upeilta! Miksi metsästää lolitoja ulkomailta, kun Suomessa on erityisen laadukas ja elinvoimainen lolitakanta?

♥ Kuinka paljon tilaa lolita tarvitsee elääkseen?
Lolita tarvitsee vähintäänkin yhden oman huoneen. Myös oma kylpyhuone voi tulla tarpeeseen, siellä lolitasi voi hoitaa itseään ja laittaa hiuksiaan. Erityisen tärkeää lolitalle on tilava vaatekaappi tai -huone.

♥ Minkälaisia virikkeitä lolitalle kannattaa hankkia, soveltuvatko esim. oravanpyörä ja ompelukone miten hyvin?
Jotkin lolitat innostuvat suuresti ompelukoneista. Kannattaa hankkia samantien kankaita, pitsiä ja lankoja, niin lolitasi voi opetella ompelemaan itselleen vaatteita! Tämä puuha on lolitalle kehittävää ja antoisaa. Yleensäkin lolitat innostuvat kaikesta vaatteisiin ja ulkonäköön liittyvästä. Myös internet ja paypal ovat hyviä, joskin kalliita, virikkeitä. Sen sijaan oravanpyörää en itsetietoisille lolitoille suosittele tyrkyttämään, sillä ne voivat loukkaantua siitä verisesti.

♥ Onko lolitan kanssa naimisiin meneminen laillista?
Jos lolitasi on naaraspuolinen ja itse olet uros (tai päinvastoin), on lolitan kanssa naimisiin meneminen sallittua Suomen lakien mukaan. Muussa tapauksessa voitte rekisteröidä parisuhteenne - olettaen tietenkin, että lolitasi on kesyyntynyt tarpeeksi sitoutuakseen sinuun tällä tavoin. Lolitan kesyyntyminen näin pitkälle vie kuitenkin yleensä hyvin kauan aikaa, ja jotkut lolitat eivät ikinä kesyynny näin paljon. Lolita on kuitenkin perusluonteeltaan hyvin villi ja itsenäinen laji.

♥ Onko lolitojen salakuljettaminen laitonta ja havaitsevatko huumekoirat lolitat?
Lolitojen salakuljettaminen on erittäin laitonta, se lähentelee törkeydessä ihmiskauppaa. Lolitalta ei saa riistää vapautta (ainakaan vasten tämän omaa tahtoa, naimisiinmeneminen on mielestäni vapauden riisto). Hyvinkoulutettu huumekoira tunnistaa brändivaatteen tuoksun ja havaitsee kyllä lolitan, jota yritetään kuljettaa maahan salaa. Kaikkein parhaat koirat on koulutettu tunnistamaan myös brändittömien lolitoiden ominaistuoksu, joten turha yrittää sitäkään. Kiikkiin jäät ja putkaan päädyt.

7.3.2009

Koordinaatioita

Kevät lähenee, ja sen kunniaksi postaan muutamia keväisiä koordinaatioita. Näitä olisi kiva päästä käyttämään keväällä/kesällä. ♥ Terriblen koordinaatiokaaoksen henkeen olen rakennellut erilaisia asuja saman mekon ympärille. Mekko on ostettu H&M:stä. Nämä asut eivät ehkä ole täysin puhdasta lolitaa, mutta vähintäänkin lolita-inspiroituneita ja tyttömäisen söpöjä. Tuon mekon alle muuten mahtuu mainosti lolialushame, ja mielestäni se näyttää parhaalta alushameen kanssa - leveä helma pääsee paremmin oikeuksiinsa.




















Koordinaatio #1: Tämä mekko näyttää mielestäni hyvältä yhdistettynä mustan kanssa, koska musta tasapainottaa mekon voimakasta printtiä. Myös sateenvarjossa on valkeita pilkkuja, vaikka ne eivät kuvassa oikein erotukaan. Käsikorun ruusuteema sopii yhteen mekon printin kanssa.

Polvisukat H&M, sateenvarjo Tiimari, paita Moi-même-moitié, käsikoru Glitter, kaulakoru itsetehty vanhoista helmistä, hiusrusetti ja kengät kirpparilöytöjä.


Koordinaatio #2: Myös valkoinen tasapainottaa mekon printtiä, vaikka tämä asu onkin kenties jo vähän räväkämpi kuin ensimmäinen. Tästä kuvasta puuttuvat korut, mutta ajattelin tämän koordinaation kanssa samoja koruja kuin ensimmäisessäkin asussa.

Rusetti Metamorphose, laukku Cybershop, kengät Angelica + oma modaus ja sukat jostain.




























Koordinaatio #3: Taas astetta rohkeampi kuin edellinen. Mielestäni vaaleanpunainen käy hyvin yhteen tummansinisen kanssa. Halusin tähän asuun vähän enemmän blingiä, siksi valitsin kimaltelevia koruja.

Paita In the Starlight, pupulaukku itsetehty, käsikoru Spirit Store, kaulakoru(t) olen saanut lahjaksi, kengät samat kuin edellisessäkin, loput sieltä täältä.


Koordinaatio #4: Tykkään tästäkin värikombosta mielettömästi, vaikka se on aika hurja. :3

Rusetti ja sukat Meta, laukku edelleen Cybershopista, kengätkin ne samat, bolero Seppälä ja korut saatu lahjaksi.


3.3.2009

Hajuvedet


Tällaista tällä kertaa. Päätin esitellä osan hajuvesistäni, toisin sanoen tämänhetkiset suosikkini.
Vasemmalta oikealle: Kaksi korkeaa, äärivasemmalla olevaa hajuvesipulloa ovat itseasiassa tyhjiä. Toin ne Egyptistä ja laitoin ne kuvaan ihan vain rekvisiitaksi, sillä ne ovat niin kauniita! Olisi kyllä hienoa saada noihin jotain hajustetta sisälle - en vain uskaltanut täyttää pulloja Egyptissä, sillä pelkäsin hajusteen leviävän laukkuuni, tai vielä pahempaa, olisin voinut joutua epämukavaan tilanteeseen laukkujen tarkastuksessa lentokentällä.
Egyptiläisten pullojen edessä oleva pikkuinen, vaaleanpunainen pullo on myös ulkomaan tuliainen. Pullossa ei lue mitään, joten kyseessä lienee ihan halpishajuvesi. Se kuitenkin tuoksuu varsin hyvälle, ruusulle ja vaniljalle.
Sen vieressä on lehden muotoisessa pullossa Summer by Kenzo -hajuvesi. Sen tuoksusta tulee mieleen kesä (no, nimi toimii aika tehokkaana tulkinnanohjaajana). Mielestäni se tuoksuu aavistuksen auringossa lämmenneille kaduille ja kukille. En ole vielä käyttänyt sitä kertaakaan, sillä pelkään tuoksun olevan liian kypsä minulle. Pidän siitä kuitenkin, ja ehkä rohkaistun käyttämäänkin sitä jossain vaiheessa.
Summerin takana olevassa metallikorkkisessa pullossa on Jil Sanderin Sport for Women -hajuvettä. Nimestään huolimatta hajuveden tuoksu ei kyllä tuo mitenkään mieleen urheilua; se on miellyttävän kevyt ja raikas. Tämänkin hajuveden olen saanut lahjaksi. Se on tuotu Saksasta. Käytän tätä tällä hetkellä ahkerimmin, lähes joka päivä. Pidän tästä tuoksusta valtavasti.
Sen vieressä on Yves Rocherin Noix de Coco -tuoksu. Nimensä mukaan se tuoksuu kookospähkinälle. Tuoksu on erittäin makea, mutta ei kuitenkaan ällöttävällä tavalla. Sain tämän joululahjaksi ystävältäni, ja joulun jälkeen käytinkin tätä ahkerasti, kunnes siirryin Sport for Womeniin.
Seuraavana on Kenzon Flower, joka tuoksuu unikolle. Pullo on miltei tyhjä, sillä äitini on käyttänyt suurimman osan tästä. Hänelle tuoksu ehkä sopiikin paremmin kuin minulle, sillä tämä kuuluu taas niihin hajuvesiin, jotka ovat ehkä liian kypsiä ikäiselleni tytölle. Pidän yhtäkaikki tästäkin tuoksusta, ja odotan sopivaa tilaisuutta käyttää sitä.
Viimeisenä on Yves Rocherin Prune -tuoksu. Se on mielettömän makea marjatuoksu, niin makea, että lähentelee jo ällöttävää. Siksi en olekaan käyttänyt tätä kovin paljoa. Pullo on ollut minulla vuosia, ja se on edelleen puolillaan. Pienempänä pidin makeammista tuoksuista, nykyään en oikein pysty tätä käyttämään.
Ja jotta tästä entrystä olisi kenties jopa hyötyä jollekin, laitan loppuun muutamia hajuvesiin liittyviä vinkkejä. (Suoraa pastea Terriblen postauksestani - olen laiska.)
Pieniä vinkkejä hajuvesien ystäville:
♥ Yksi suihkaus riittää. Samasta tuprauksesta riittää yleensä sekä ranteisiin että kaulalle (näin teen ainakin itse. Suihkautan tuoksua ensin ranteisiin ja hieron sitä sitten kevyesti kaulalleni.) Jos käyttää pidemmän aikaa samaa tuoksua, sen hajuun yleensä tottuu, ja itsestä voi alkaa tuntua siltä, ettei tuoksua ole tarpeeksi. Muut kuitenkin huomaavat tuoksusi, vaikket kylpisi siinä.
♥ Älä suihkauta hajuvetta rintakehääsi tai sen lähelle, sillä tällöin on erityisen suuri riski, että turrut itse sen tuoksuun.
♥ Myöskään korvien taakse ym. "tunkkaisiin" paikkoihin ei saa laittaa hajuvesiä; ne saattavat alkaa käymään liian ahtaassa paikassa, ja se ei ole mukavaa, eihän?
♥ Jos haluat tuoksua hyvin kevyesti, hyvä keino on suihkauttaa hajuvettä ilmaan ja sitten kävellä hajuvesipilven alta, jolloin se sataa kevyesti yllesi.
♥ Jos käytät hajuvettä, kannattaa muiden kosmetiikkatuotteidesi olla joko täysin hajuttomia tai hyvin kevyesti hajustettuja. Monen voimakkaan tuoksun yhdistelmästä on tuloksena vain tyrmäävä päänsärky. Tämä ei tietenkään päde, mikäli kaikki muutkin tuotteesi ovat samantuoksuisia kuin hajuvetesi.
♥ Tyhjentyneen hajuvesipullon voi laittaa vaatekaappiin korkki avattuna, jolloin hajuveden tuoksu tarttuu vienosti vaatteisiin.
Hajuvettä ostaessa seuraavasta vinkistä on hyötyä:
♥ Nuuskittuasi jotakin hajuvettä kannattaa nuuhkaista omaa hihaasi tms. (edellyttäen tietenkin, ettei siinä ole hajuvettä). Tämä neutralisoi edellisen hajuveden tuoksun nenästäsi, ja pystyt haistamaan paremmin, millainen seuraava tuoksu todella on. Tähän tarkoitukseen sopivat mainiosti myös kahvinpavut, ja esim. Itäkeskuksen Stockan hajuvesiosastolta löytyykin kahvipurkki tätä tarkoitusta varten. Kaikista hajuvesiä kauppaavista putiikeista tuskin kuitenkaan löytyy kahvia. Siksi oma hiha tai huivi onkin kätevä - se kun kulkee aina mukanasi!

1.3.2009

Ehostuksen evoluutio lolitassa

Eli lyhyt katsaus lolitaharrastajien meikkaus- ja hiustenlaittotottumuksiin eilen, tänään ja huomenna.

Kun aloitin loleilun, tuntuivat kaikki lolitat (etenkin sweettarit) vannovan luonnollisen, kevyen ja siistin meikin nimeen. Sweetlolitan ei tullut kuuloonkaan käyttää kajalia tai eyelineria, ja gothiclolillekin "sallittiin" vain vähän raskaampi meikki (ellei nyt kyseessä ollut jokin Mana-cosplay). Muistan itsekin, että muutamia vuosia sitten meikkaamiseen meni huomattavasti vähemmän aikaa kuin nykyään. Huolellinen pohjustus (meikkivoide&puuteri), ripsiväri ja kevyt sipaisu luomiväriä riitti. Yleisesti ottaen luonnollisuutta taidettiin pitää suloisena. Myöskään kampaukset eivät olleet niin painovoimaa uhmaavia kuin nykyään; riitti, että kampaus oli huoliteltu ja suloinen, sen ei tarvinnut olla luonnottoman iso tms.

Sittemmin ehostustrendit ovat muuttuneet aina vain raskaammiksi. Tällä hetkellä tuntuu olevan vallalla käsitys, että enemmän on - noh, enemmän. Monet lolitat, myös sweetit, meikkaavat paljon näyttävemmin kuin ennen. Kuvioihin ovat tulleet tekoripset ja -kynnet sekä erilaiset hiuslisäkkeet ja peruukit. Mitä suurempi tukka, sitä enemmän ihastelevia huokauksia saa osakseen. Nykyään minulta saattaa hyvinkin mennä lähes tunti meikkaamiseen loleulua varten - vaikka asuni sattuisi olemaan sweettiä. Itsekin käytän tekoripsiä mielelläni. Nykyään myös rajaukset kuuluvat lolimeikkiini aina.

En väitä, että ehostustapojen muutos lolitassa olisi välttämättä paha asia. Lolitatyylit, myös sweet, ovat sen verran näyttäviä, että etenkin röyhelöisimpiin asuihin sopii näyttävä meikki ja kampaus, kynnetkin. Toisaalta näyttävä meikki saattaa myös tuoda lisää särmää yksinkertaiseenpaankin asuun. Kuitenkin laittautuminen vie nykyään paitsi enemmän aikaa, myös rahaa. Lolita on tyyli, joka nieli noita molempia valtavasti jo ennen näiden nykyisten trendien tuloa. On kuitenkin hienoa nähdä ihmisten panostavan asukokonaisuuksiinsa meikkiä ja hiuksia myöten.

Mitäköhän tulevaisuus tuo tullessaan? En jaksa uskoa, että enää voi tulla kovin paljoa raskaampia trendejä, sillä meikkiä ja tukkaakaan ei voi loputtomiin lisätä ilman, että se alkaa jossain vaiheessa näyttää naurettavan tökeröltä. On tietysti mahdollista, että ehostustavat säilyvät kutakuinkin samanlaisina. Toisaalta olen huomannut, että lolitassa trendit muuttuvat vääjäämättä. Gothiclolitakauden jälkeen alettiin suosia sweettiä, ja nyt tuntuu gothiclolitan arvostus ja suosio palaavan hiljalleen. Joten ehkä muutaman vuoden päästä aletaan taas palata luonnollisemman ehostuksen suuntaan.