7.9.2010

Kauppa-arvostelu: The Ounce

Esittelen teille nyt yhden ehdottomista suosikkikaupoistani Helsingissä. Epäilen, että osa teistä lukijoista saattaa minun tapaani olla teen ystäviä, joten tämä voi hyvinkin kiinnostaa teitä.

The Ounce on teen erikoisliike, joka löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 55. Liikkeen nettisivuja voi kurkkia täältä.

Miksi The Ounce sitten on niin ihana kauppa? Ensinnäkin putiikin tunnelma on kuin sadan vuoden takaa. Teet on aseteltu näkyville sieviin lasipurnukoihin, puodissa soi hiljainen musiikki ja ilmassa tuoksuu tee – The Ouncessa kannattaa vierailla jo pelkän fiilistelyn takia.

Lisäksi kaupan myyjätär on hyvin asiantunteva ja avulias. Mielestäni juuri hyvä asiakaspalvelu on erittäin tärkeä syy, jonka takia alan suosia tiettyjä liikkeitä.

Teen lisäksi liikkeestä saa kaikkea teenjuontiin liittyvää oheistavaraa, kuten teekannuja, teepurkkeja ja teestä kertovia kirjoja. Itse sorruin viime käynnilläni ostamaan teen lisäksi karamellin ja appelsiinin makuista sokeria.

Olen tähän mennessä ostanut The Ouncesta jo useampaakin eri teelaatua, ja kaikki ovat olleet herkullisia ja paljon persoonallisemman makuisia kuin peruspussiteet. Mielestäni laadukkaan irtoteen juominen tuo hiukan luksusta arkeen.

The Ouncessa saa myös halutessaan nauttia kupposen valitsemaansa teetä. Mikään iso kahvila se ei tietenkään ole, mutta jos satut olemaan liikkeellä kaksin kaverisi kanssa (kuten minä ja Mimi viime kerralla olimme), niin Ouncessa kelpaa kyllä istuksia teekupin kera.

Loppuun voisin mainita hauskana yksityiskohtana, että puodin myyjätär tuntuu pitävän lolitasta tyylinä - se kun kuulemma sopii putiikin sisustukseen. :D

Ja sitten vielä kysymys teille lukijoille: mitä olette pitäneet tähän mennessä kirjoittamistani kauppa-arvosteluista? (Edellinen kauppa-arvostelu on luettavissa täällä.) Vaikka olen otsikoinut jutut arvosteluiksi, yritän arvostelun lisäksi esitellä hyväksi havaitsemiani kauppoja – juttujen olisi tarkoitus toimia myös shoppailuvinkkeinä asiasta mahdollisesti kiinnostuneille.

Onko näistä jotain hyötyä, tai onko niitä vain hauska lukea? Vai ovatko mokomat pelkkä maanvaiva? Kommentteja otetaan vastaan. Minulle saa toki myös esittää koska tahansa juttutoiveita, ja yritän toteutella niitä sitten mahdollisuuksien mukaan. :)

12 kommenttia:

 1. Ihana kauppaa! *tahtoo tahtoo käydä!* Lisää tälläisiä kirjoituksia kiitos. :)

  VastaaPoista
 2. Sera: Käväise ihmeessä, jos vaan mahdollista! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta. :)

  VastaaPoista
 3. Ompa tunnelmallinen paikka!
  Lisää näitä arvosteluja :) Mielelläni luen tälläisiä, koska haluan tutustua uusiin asioihin ja paikkoihin.

  VastaaPoista
 4. Mielestäni nämä "arvostelut" ovat hyviä, joskaan esimerkiksi minun pääsyni Ounceen on hieman *köh* estynyt välimatkan takia, mutta tietääpähän ainakin missä kannattaa vierailla kun sielläpäin liikkuu. : ) Ja tosi inspiroivia kuvia!

  VastaaPoista
 5. Oh ihana ! Lisää tälläisiä kiitos<3

  VastaaPoista
 6. Näitä kauppa/liike-arvosteluja on kiva lukea. Itse en jaksa huonojen jalkojeni takia kuljeksia liikaa ympäriinsä, joten on mukavaa että toinen on tehnyt työn puolestani <3 Ja taidanpa piipahtaa tuolla The Ouncessa :)

  VastaaPoista
 7. ihana blogi sulla! ;) liityn lukijaks...lueskelin kaikkii sun vanhoja postauksia ja sun asut on ihania!<3 ja oot tosi kaunis ;)

  Luna

  VastaaPoista
 8. LadyBug: Kiitos kommentista! Täytyypä sitten katsella, josko jatkossa kirjoittaisin lisää tällaisia. :3

  tinjam-: Mukava kuulla, että tykkäsit jutusta, vaikka et Helsingissä asukaan! Sehän se tässä on ongelma, että kaikki eivät täällä asu ja pääkaupunkikeskeisyys voi ärsyttää joitakin - mutta toisaalta, en minä pysty kirjoittamaan juttuja kaupungeista, joissa en ole ikinä shoppaillut... :D

  Sweeth: Kiitos! :)

  Sanski: Mukavaa kuulla, että tästä jutusta oli sinulle ihan todellista hyötyä! Toivottavasti löydät Ouncesta etsimääsi teetä. :3

  Luna: Kovasti kiitoksia, ja tervetuloa lukijaksi! ♥

  VastaaPoista
 9. Minustakin nämä arvostelut ovat oikein hyviä ja näistähän saa mainioita vinkkejäkin. :D Itse en ainakaan ollut kuullutkan Ouncesta mitään, mutta teen ystävänä taidan siellä vierailla kun seuraavan kerran Helsinkiin eksyn~

  VastaaPoista
 10. nalle: Kiva kuulla! Tosi hauskaa, että osa lukijoista aikoo todella vierailla Ouncessa vinkkini perusteella. Toivottavasti sinäkin tykästyt liikkeeseen! :D

  VastaaPoista
 11. Minäpä tässä taas kirjoittelen, osaisitko sanoa mitä hintaluokkaa nuo teet ja sokerit ovat? :D Ja tosiaan minäkin aijon käydä tuolla vaikka loleilunkin merkeissä.

  VastaaPoista
 12. Sweeth: Teet myydään painon mukaan, ja hinta on aina €/1 unssi. Tuosta yhdestäkin unssista riittää oman kokemukseni mukaan jo kohtuu moneen kupposeen.

  Ouncessa on eri hintaisia teelaatuja, halvimmat taitavat olla paria euroa per unssi ja kalleimmat sitten yli kymmentäkin euroa. Kannattaa kysellä hintoja samalla, kun tutustuu eri teelaatuihin.

  Sanomattakin lienee selvää, että Ouncen teet ovat hinnakkaampia kuin ne Pirkan pussiteet siellä K-marketin hyllyllä, mutta laatu maksaa. :)

  VastaaPoista