5.4.2011

Inspiraatiota: Misako Aoki - lolidoli

Otsikon sana lolidoli on yhdistelmä sanoista lolita ja idoli! ;)

Tämä postaus käsittelee siis Misakoa, Baby the Stars Shine Bright’n mallia, jonka ainakin itse koen erittäin taitavaksi pukeutujaksi ja suloiseksi lolitaksi. Olen viimeaikoina ihailluit Misakon tyyliä melkein fanittamiseen asti, joten eiköhän ole aika tehdä asiasta postaus!

Annan tässä sekä itselleni että teille lukijoille vinkkejä siitä, miten Misakon tyylistä voi ottaa inspiraatiota omaan pukeutumiseensa. :D

Baby, the Stars Shine Bright. Misako toimii Babyn mallina, joten luonnollisesti hän käyttää Babyn vaatteita. Jos siis haluat saada asuusi ripauksen Misakon tyyliä, kannattaa harkita käyttävänsä asussa jonkin verran Babyn vaatteita tai asusteita. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättömyys, sillä Misakon tyyli on toki toteutettavissa muillakin elementeillä.

Yksinkertaisuus ja pehmeät värit. Misakon asuille on yhteistä se, että ne ovat suhteellisen yksinkertaisia. Hän ei käytä räikeitä värejä tai väriyhdistelmiä. Mintunvihreä, vaaleanpunainen ja vaaleansininen ovat Misakolle tyypillisiä värejä – mutta hän käyttää myös mustaa, luonnollisesti yhdistettynä pastellisävyihin! Misako tuntuu suosivan usein myös valkeaa, jolloin asuihin tulee hitunen old school –henkeä. Misakon asut ovat ihanan keveitä ja raikkaita – asusteita hän käyttää hyvin hillitysti.

Suuret rusetit, pienet kengät. Yksi Misakon ehdottomista tavaramerkeistä on jättimäiset headbow’t. Suuri rusetti onkin ehkä helpoin tapa saada asuunsa Misakon tyyliä! Jättimäisten rusettien kaveriksi kannattaa kuitenkin valita sirot kengät, jolloin asu pysyy kepeän tyttömäisenä.

Bunnybearbag. Misakolla on useampaan otteeseen nähty kainalossaan Babyn pupulaukku. Jos satut omistamaan sellaisen, yhdistä se ihmeessä asuusi. Kuten tästä kuvasta huomataan, myös pienempi, sivulle asettuva rusetti sopii Misakon tyyliin – jos siis et pidä jättisuurista ruseteista, kokeile pienempää!

Hatut ja ylipolvensukat. Misako näyttää harvoin polviaan, mistä voi päätellä hänen suosivan yli polven ulottuvia sukkia. Polvet peittävät sukat tai sukkahousut tuovat asuun kypsyyttä ja eleganssia, joten niitä voi lämpimästi suositella, vaikket muuten Misakon tyylistä välittäisikään. Paksut sukkahousut sopivat myös Suomen arktiseen ilmastoon! Samoin sopivat erilaiset hatutkin, joten rohkeasti vain kokeilemaan niitäkin. Baskerista on turvallista aloittaa, ja siitä voi sitten edetä rohkeampiinkin ratkaisuihin.

Luonnolliset, huolitellut hiukset ja meikki. Misako käyttää varsin kevyttä ja luonnollista meikkiä. Panosta pohjustukseen, jotta ihosi näyttää kuulaalta ja virheettömältä. Sipaise poskiin aavistus hempeää punaa ja ripsiin pidentävää ripsiväriä, kenties jopa kevyet tekoripset. Jätä huulet meikkaamatta, tai käytä luonnollista huulikiiltoa. Jos käytät eyelineria, tee ohuet, siistit rajaukset vain yläluomelle. Misakon hiukset taas ovat aina huolitellut, mutta silti luonnollisen ja pehmeän näköiset. Unohda loputon tupeeraus, vaaleanpunaiset lisäkkeet ja jättisuuret saparot; myös kevyemmät kampaukset toimivat lolitassa! Muista myös lakata kynnet – erityisen veikeä idea on lakata eri värein, kuten Misako tässä kuvassa

Leikittele! Jos jokin asuste näyttää sinusta söpöltä, älä pelkää yhdistellä sitä lolita-asuihisi. Muista, että lolitan on tarkoitus olla hauskaa – ja asusi saavat näyttää sinulta! Älä siis myöskään seuraa orjallisesti ohjeita, jotka olen tässä antanut. Näiden on tarkoitus toimia vain inspiraationa. ;)

For my foreign readers: I’m very sorry, but this writing got so long that I’m not going to translate it. It’s about taking inspiration from Misako Aoki’s style, though. Here, see Lolita Charm’s post written in English instead! It’s also about the same subject – taking inspiration from Misako.

8 kommenttia:

 1. Tykkäsin kyllä tästä postauksesta: ). Oli hauska saada tietoa lisää Misakosta ja hieman pukeutumis vinkkejä; )!

  VastaaPoista
 2. Cherry: Kiitos! On tosi kiva kuulla, että pidit postauksesta, näin nimittäin aika paljon vaivaa sen eteen. :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! :D Misakon on jotenkin raikas vaikka sen tyyli on aika perinteistä sweettiä. :D Ja ah noi hiukset... pitkät ja paksut, mut kuitenkin niistä saa vaikka minkälaisia kampauksia. :D

  VastaaPoista
 4. Luultavasti tämä Misako ei ole päättänyt itse mitä se laittaa päällensä noihin kuviin.

  VastaaPoista
 5. Kata: Kiitos! Toisaalta voihan olla, että sillä on kuitenkin lisäkkeet, mistä sitä tietää. Ihanat hiukset kuitenkin. :D

  Ventovir: Kiitos kommentistasi! On totta, että Babyn mainoskuviin hän ei sitä varmaan olekaan päättänyt. Misako on kuitenkin toiminut esimerkiksi Japanin virallisena "Kawaii-lähettiläänä", siis matkustellut ulkomaille edustamaan ja kertomaan japanilaisesta söpöily-kulttuurista, ja etenkin edustanut lolitakulttuuria. Ja noilla matkoillaan hän on pukeutunut lolitaan, ja varmasti ihan itse päättänyt, miten pukeutuu. Misako taitaa muutenkin pukeutua lolitaan melkein joka päivä (vaikka tästä en tietenkään ole 100% varma), ja tuskin häntä jokikinen päivä stailataan. :P

  VastaaPoista
 6. Pidin kovasti tästä postauksesta. Itse en tiedä mitään Baby the Star SHine Bright -nimisestä kaupasta. Oli hauskaa saada tietää Misakosta. En tosin tiedä, mitä muita malleja siellä on, mutta nyt ainakin tiedän Misakon. (:

  VastaaPoista
 7. I read this using Google Translate and got the essence of what you were saying, ahaha. Thank you, you pointed out some lovely things to take inspiration from! I also hadn't seen many of these photos, so thank you for those as well!

  VastaaPoista
 8. Curly: Kiitoksia kommentista! Mukavaa, että tykkäsit jutusta. :)

  chantilly: Oh, now I really feel bad for not translating this whole thing! I'm glad that Google translator helped you out a little bit. If there's some parts in this text, that you didn't understand and/or Google translated oddly, feel free to ask me! I'll be very happy to translate some parts of this text for you. ^^

  VastaaPoista