19.2.2012

Erään sweetlolitan kirjalista

Hei, te kaikki suomalaiset lukijani! ♥ En suinkaan ole unohtanut teitä, mutta kiireisen elämäni (tai ehkä elämän puutteen) takia olen kokenut helpommaksi kirjoittaa vain englanniksi. Toivottavasti ette pahastu!

Tämä postaus on kuitenkin sellainen, jonka teen vain suomeksi, suomalaisia lukijoita ajatellen. Kaikki varmaan tietävät, että olen todellinen lukutoukka ja rakastan kirjoja. Listaan tähän nyt yhden näkemyksen siitä, mitä sweet lolitan kirjahyllystä voikaan löytyä. Minulla alkaa nyt hiihtoloma, ja voitte uskoa, että osa siitä kuluu nokka kirjassa. ;)

Erään sweetlolitan kirjalista

Kauniita kertomuksia, historian lehtien havinaa, mielikuvituksen liitoa, mielenkiintoisia faktoja.

♥ Viimeinen yksisarvinen (Peter S. Beagle)
♥ Pikku prinsessa (F.H. Burnett)
♥ Salainen puutarha (F.H. Burnett)
♥ Madame de Pompadour – Äly, kauneus, valta (Herman Lindqvist)
♥ Ennuskivien mahti (Flavia Bujor)
♥ Kaunis turhuus – Ylellisyys ja nautinnot yksinvaltiuden ajan Ranskassa (Riikka Forsström)
♥ Kamikaze Girls (Novala Takemoto)
♥ Mikä tahansa Narnian tarinoista (C. S. Lewis)
♥ Bella Donna – Kaunis nainen kautta aikojen (Kaari Utrio)
♥ Ylpeys ja ennakkoluulo (Jane Austen)

Heräsikö uteliaisuutesi? Voit lukea myös tarkemmat esittelyni kirjoista Madame de Pompadour – Äly, kauneus, valta, Viimeinen yksisarvinen sekä Pikku prinsessa. Kurkista myös postaukseni, joka pintaraapaisee Jane Austenin kirjoja ja niistä tehtyjä filmatisointeja. Jos sen sijaan et ole kirjaintoilija, sinua saattaisi kiinnostaa listani inspiroivista elokuvista.

Mukavaa hiihtolomaa kaikille niille, joilla sellainen on! ♥

8 kommenttia:

 1. Tuo Flavia Bujorin kirja on ehkä huonoimpia kirjoja joita olen koskaan alkanut lukemaan (en edes viitsinyt lukea sitä loppuun). Huomaa että kirjoittaja oli kovin nuori sitä kirjoittaessaan...

  VastaaPoista
 2. Yoshh: Minä taas tykkään siitä nimeomaan sen tarinanomaisen naiiviuden tähden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainpahan tänään Narnian kolmannen kerran loppuun! Ihana kirjasarja, vaikka jäi mietityttämään, mitä maahisille tapahtui maailmanlopussa ja minne Aslanin varjoon menneet katosivat. :D
   Olisi hauska, jos postaisit joku päivä taiteilijoista ja taiteesta, mikäli se innostaa sinua. Tai vaikkapa, mitä kysyisit, jos saisit kysyä vain kolme kysymystä haluamaltasi jo kuolleelta henkilöltä. (:
   Wren / Hän, joka ei osaa päättää nimeään (/joka vaihtelee nimeään)

   Poista
  2. Wren: Narnia on aivan ihana, tarinat tempaisevat mukaansa! Itse luen juuri Narnian viimeinen taistelu -kirjaa (olen sitten lukaissut ne kaikki taas).

   Mitä taiteeseen tulee... tykkään itse maalata ja piirtää, mutta olen kaukana mistään huippulahjakkaasta. Vanhoihin muotokuviin olen aivan höpönä, mutta en sanoisi että tiedän taiteesta tai taiteilijoista paljoakaan, enkä siksi ehkä ole oikea henkilö siitä kirjoittamaaan (mitä nyt välillä suosittelen mielenkiintoisia näyttelyitä). Kiitos kuitenkin juttutoiveesta, laitan idean hautumaan! Jospa siitä joskus jotain saisin aikaan. :)

   Poista
 3. Heips!

  Mitä tykkäät His dark materials- sarjasta? Tykkäsin Kultainen kompanssi-leffasta paljon, vaikkakin sen väitetään olleen floppi. Ja nyt on jäänyt kaivelemaan miten tarina jatkuu ja päättyy. Mitä tomu onkaan... yms. Oletko sinä lukenut nuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Hei vain! En ole kyllä kyseisestä sarjasta kuullutkaan. :)

   Poista
 4. Tuota Riikka Forsströmin kirjaa suosittelen oikein lämpimästi. Se on niin täydellinen ja monipuolinen kuvaus 1600-ja 1700-lukujen Ranskan hovin intohimoista ja turhuuksista. Ehdottomasti yksi lempikirjoistani, pakollinen hankinta kaikille historian ystäville. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jindalrae: Se on todella mielenkiintoinen! Sain siitä itseasiassa aikoinaan vinkin joltakulta blogini lukijalta, mutta en yhtää muista, että keneltä. Olitkohan se sinä, joka vinkkasi? :D

   Poista