18.12.2009

Inpiroivia elokuvia

Elokuvista voi hakea ideoita, inspiraatiota ja motivaatiota pukeutumiseen. Useimmillahan alkaa nyt, tai ainakin pian, joululoma. Sen kunniaksi listasin muutamia omia suosikkejani, jotka sopivat mainiosti vaikkapa lolien yökylämiitin ohjelmistoon. (Leffat eivät ole mitenkään parhausjärjestyksessä, kunhan nyt listasin niitä sitä mukaan, kun mieleen tulivat.)

Shimotsuma monogatari/Kamikaze Girls

Tätä voin suositella lämpimästi sekä elokuvana, että kirjana. Mielestäni kirja on parempi, mutta elokuvassa pääsee toki nauttimaan paremmin pukuloistosta. Leffan hahmoista suosikkini ei muuten yllättäen olekaan Momoko, vaan Ichiko. Ichikossa nyt vaan on jotain hellyyttävää. :D

♥ Marie Antoinette

Tässä elokuvassa on kaikkea ja enemmän! Ihania vaatteita, ihanaa ruokaa, ihania palatseja, jopa ihania kukkaniittyjä! Lisäksi Kirsten Dunst sopii Marie Antoinetten rooliin täydellisesti.

♥ Casanova
Ainaisen pukudraaman lisäksi on piristävää katsoa välillä pukukomediaa. Casanovan juoni on kerrassaan hulvaton, ja visuaalinenkin puoli pelaa.

♥ Herttuatar

Yleensä en voi sietää Keira Knightleyta, mutta pakko myöntää, että tässä leffassa hän tekee hienon roolisuoristuksen. Tositapahtumiin perustuvissa juonissa on myös aina jotain erityisen liikuttavaa.

♥ Kreivitär

Synkempään makuun sopii Erzebeth Bathorysta kertova elokuva. Täytyy tosin varoittaa, että tämä leffa on juuri niin raaka, kuin Bathorysta kertova leffa suinkin voi olla. Omalla kammottavalla tavallaan leffa on kuitenkin kaunis, ja kaiken taustalla on tietenkin rakkaus. Jos et kestä verta, suosittelen kuitenkin jättämään tämän väliin.

♥ Innocence

Tätä leffaa suosittelen puhtaasti visuaalisen puolensa takia. Metsämaisemia ja niittyjä, rusettinauhoja, pieniä tyttöjä tanssimassa balettia ja leikkimässä ulkona.

♥ Corpsebride

Tämäkin sopii synkempään fiilistelyyn. Corpsebride sai ainakin minut liikuttumaan kyyneliin (tosin olen niin toivoton, että kyynelehdin lähes aina elokuvien takia) , ja päähenkilöt Victor, Victoria ja itse ruumismorsio Emily ovat hellyttävän näköisiä. Etenkin elokuvan loppuratkaisu on aivan ihana. Voin suositella suuresti myös muita Tim Burtonin elokuvia; Burton ei petä koskaan.


♥ Anastasia

Pixarin Anastasia on kenties lempparini kaikista ’perinteisistä prinsessaleffoista’. Anastasia on nimittäin ainoa piirrosprinsessa, joka 1) tappaa itse pahiksen, 2) tekee sen korkokengät jalassa ja 3) itse asiassa hän tappaa pahiksen nimenomaan korkokengällä. :D

Bonuksena suosittelen myös melkein mitä tahansa Disneyn klassikkopiirrettyä. Liikuttavat tarinat, upea piirrosjälki, henkeäsalpaava musiikki ja sympaattiset hahmot ovat varastaneet ainakin minun sydämeni. Olen Disneyn klassikoiden harras fani.

Siinäpä kaikki, mukavaa joululomaa vaan kaikille! Minun pitää vielä sinnitellä pari päivää, ennen kuin pääsen lomailemaan - ja kunhan pääsen, niin sitten on toivottavasti aikaa pukeutua loleihinkin välillä. :3

4 kommenttia:

 1. Sä osaat todella hyvin kertoa mitä missäkin elokuvassa tapahtuu, ja niin lyhyesti vielä!O_O
  Mun tekis mieli heti kahtoo kaikki noi leffat jos tietäisin mistä noita löytäisinx)
  T:Anni

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta!

  Kamikaze Girlsiä lukuunottamatta luulisin (ainakin melkein) kaikkien löytyvän ihan tavallisista videovuokraamoista.

  Tietysti valikoima vaihtelee liikkeittäin, mutta senkun kirjoitat nuo nimet ylös ja lähdet lappu kourassa kyselemään - varmasti löytyy ainakin osa! :D

  VastaaPoista
 3. Ooo.. ♥ Marie Antoinette ♥ Herttuatar ♥ Kreivitär ~upeita leffoja! Itse myös rakastan pukudraamaleffoja ja myös kerään niitä ^__~

  VastaaPoista
 4. Burton ei petä... Jollei erehdy katsomaan Mars hyökkää-elokuvaa. Hrrr...

  VastaaPoista