17.1.2010

Kello viiden tee

Postauksen otsikko tulee siitä, että sattumalta kello on viisi, kun teen tätä postausta ja siemailen teetä posliinikupistani, he he. :DEsittelen teille nyt yhden Joensuun tuliaisistani: Geisha-teen, jonka ostin pienestä kahvi-, tee- ja suklaaputiikista nimeltä Mokkamaa (löytyy osoitteesta Kirkkokatu 27, Joensuu). Jos satutte piipahtamaan Joensuussa, niin Mokkamaa on pistäytymisen arvoinen kauppa.

Olisin hyvin voinut sortua ostamaan tämän teen pelkästään Japaniin viittaavan nimen perusteella, mutta olin jo Mimillä päässyt maistamaan tätä, ja todennut sen herkulliseksi.

Tämä lukeutuu ehdottomasti lemppareihini, mitä teehen tulee. Ja minähän olen todellinen teen ystävä. Rakastin teetä jo ennen kuin tiesinkään mitään lolita-tyylistä, ja tulen rakastamaan teetä kuolemaani saakka, luulen ma.

Geisha-teen ainesosina on kiina- ja ceylontee, jasmiinin kukan terälehdet, aprikoosi ja omena. Maku on ihanan makea, mutta ei silti liian heldelmäinen, ja tee tuoksuukin houkuttelevalle.

Yritän nyt epätoivoisesti saada selville, saako tätä nimenomaista teetä ostaa mistään Helsingistä. Jos joku teistä on nähnyt jossain, vinkatkaa minulle, kiitos!

Jos en onnistu löytämään nimenomaan tätä, niin eiköhän The Ounce -teeputiikista (sijaitsee Helsingistä Fredrikinkadulla) löydy joku vähän samantapainen.

Suosittelen kaikille teefriikeille lämpimästi käväisyä myös The Ouncessa. Olen ennenkin mainostanut sitä, ja mainostan yhä. The Ounce'sta saa hyvää palvelua, valikoima on luvattoman laaja ja lisäksi putiikin tunnelma on kuin sadan vuoden takaa.

5 kommenttia:

 1. Enpäs oo ennen nähny tota kauppaa Joensuussa käydessäni._. Seuraavan kerran kun satun eksymään Joensuuhun olisi kiva käydä tuolla!Mitä muuta tuolla kyseisessä kaupassa on myytävänä?:) T:Anni

  VastaaPoista
 2. Erilaisia kahveja, esim. suklaanmakuista (vein sitä äidilleni tuliaiseksi ja kommentti oli että "hyvää, mutta suklaanmaku ei ole niin vahva kuin Pentikin suklaakahvissa". )

  Lisäksi sieltä löytyy syntisen kauniita ja herkullisia käsintehtyjä suklaakonvehteja hintaan 0,80 €/kappale. Ja on siis monia erilaisia suklaanamusia.

  Saattoi siellä olla muutakin, mutta nämä on ne, mitkä itselleni jäi mieleen, eli tee, kahvi ja suklaa. :D

  VastaaPoista
 3. Lisäksi myydään mausteita ja muita herkkuja.

  VastaaPoista
 4. Jos ei kaupasta teetä löydy niin nettikaupasta pystyy tilaamaan. :)
  http://aromix.valmiskauppa.fi/geisha-tee-100-g-p-834.html

  VastaaPoista
 5. r2d2: Suuri kiitos! Pidän tuon linkin mielessä, kun tämä tee loppuu ja alan kaipailla lisää! :D

  VastaaPoista