3.3.2009

Hajuvedet


Tällaista tällä kertaa. Päätin esitellä osan hajuvesistäni, toisin sanoen tämänhetkiset suosikkini.
Vasemmalta oikealle: Kaksi korkeaa, äärivasemmalla olevaa hajuvesipulloa ovat itseasiassa tyhjiä. Toin ne Egyptistä ja laitoin ne kuvaan ihan vain rekvisiitaksi, sillä ne ovat niin kauniita! Olisi kyllä hienoa saada noihin jotain hajustetta sisälle - en vain uskaltanut täyttää pulloja Egyptissä, sillä pelkäsin hajusteen leviävän laukkuuni, tai vielä pahempaa, olisin voinut joutua epämukavaan tilanteeseen laukkujen tarkastuksessa lentokentällä.
Egyptiläisten pullojen edessä oleva pikkuinen, vaaleanpunainen pullo on myös ulkomaan tuliainen. Pullossa ei lue mitään, joten kyseessä lienee ihan halpishajuvesi. Se kuitenkin tuoksuu varsin hyvälle, ruusulle ja vaniljalle.
Sen vieressä on lehden muotoisessa pullossa Summer by Kenzo -hajuvesi. Sen tuoksusta tulee mieleen kesä (no, nimi toimii aika tehokkaana tulkinnanohjaajana). Mielestäni se tuoksuu aavistuksen auringossa lämmenneille kaduille ja kukille. En ole vielä käyttänyt sitä kertaakaan, sillä pelkään tuoksun olevan liian kypsä minulle. Pidän siitä kuitenkin, ja ehkä rohkaistun käyttämäänkin sitä jossain vaiheessa.
Summerin takana olevassa metallikorkkisessa pullossa on Jil Sanderin Sport for Women -hajuvettä. Nimestään huolimatta hajuveden tuoksu ei kyllä tuo mitenkään mieleen urheilua; se on miellyttävän kevyt ja raikas. Tämänkin hajuveden olen saanut lahjaksi. Se on tuotu Saksasta. Käytän tätä tällä hetkellä ahkerimmin, lähes joka päivä. Pidän tästä tuoksusta valtavasti.
Sen vieressä on Yves Rocherin Noix de Coco -tuoksu. Nimensä mukaan se tuoksuu kookospähkinälle. Tuoksu on erittäin makea, mutta ei kuitenkaan ällöttävällä tavalla. Sain tämän joululahjaksi ystävältäni, ja joulun jälkeen käytinkin tätä ahkerasti, kunnes siirryin Sport for Womeniin.
Seuraavana on Kenzon Flower, joka tuoksuu unikolle. Pullo on miltei tyhjä, sillä äitini on käyttänyt suurimman osan tästä. Hänelle tuoksu ehkä sopiikin paremmin kuin minulle, sillä tämä kuuluu taas niihin hajuvesiin, jotka ovat ehkä liian kypsiä ikäiselleni tytölle. Pidän yhtäkaikki tästäkin tuoksusta, ja odotan sopivaa tilaisuutta käyttää sitä.
Viimeisenä on Yves Rocherin Prune -tuoksu. Se on mielettömän makea marjatuoksu, niin makea, että lähentelee jo ällöttävää. Siksi en olekaan käyttänyt tätä kovin paljoa. Pullo on ollut minulla vuosia, ja se on edelleen puolillaan. Pienempänä pidin makeammista tuoksuista, nykyään en oikein pysty tätä käyttämään.
Ja jotta tästä entrystä olisi kenties jopa hyötyä jollekin, laitan loppuun muutamia hajuvesiin liittyviä vinkkejä. (Suoraa pastea Terriblen postauksestani - olen laiska.)
Pieniä vinkkejä hajuvesien ystäville:
♥ Yksi suihkaus riittää. Samasta tuprauksesta riittää yleensä sekä ranteisiin että kaulalle (näin teen ainakin itse. Suihkautan tuoksua ensin ranteisiin ja hieron sitä sitten kevyesti kaulalleni.) Jos käyttää pidemmän aikaa samaa tuoksua, sen hajuun yleensä tottuu, ja itsestä voi alkaa tuntua siltä, ettei tuoksua ole tarpeeksi. Muut kuitenkin huomaavat tuoksusi, vaikket kylpisi siinä.
♥ Älä suihkauta hajuvetta rintakehääsi tai sen lähelle, sillä tällöin on erityisen suuri riski, että turrut itse sen tuoksuun.
♥ Myöskään korvien taakse ym. "tunkkaisiin" paikkoihin ei saa laittaa hajuvesiä; ne saattavat alkaa käymään liian ahtaassa paikassa, ja se ei ole mukavaa, eihän?
♥ Jos haluat tuoksua hyvin kevyesti, hyvä keino on suihkauttaa hajuvettä ilmaan ja sitten kävellä hajuvesipilven alta, jolloin se sataa kevyesti yllesi.
♥ Jos käytät hajuvettä, kannattaa muiden kosmetiikkatuotteidesi olla joko täysin hajuttomia tai hyvin kevyesti hajustettuja. Monen voimakkaan tuoksun yhdistelmästä on tuloksena vain tyrmäävä päänsärky. Tämä ei tietenkään päde, mikäli kaikki muutkin tuotteesi ovat samantuoksuisia kuin hajuvetesi.
♥ Tyhjentyneen hajuvesipullon voi laittaa vaatekaappiin korkki avattuna, jolloin hajuveden tuoksu tarttuu vienosti vaatteisiin.
Hajuvettä ostaessa seuraavasta vinkistä on hyötyä:
♥ Nuuskittuasi jotakin hajuvettä kannattaa nuuhkaista omaa hihaasi tms. (edellyttäen tietenkin, ettei siinä ole hajuvettä). Tämä neutralisoi edellisen hajuveden tuoksun nenästäsi, ja pystyt haistamaan paremmin, millainen seuraava tuoksu todella on. Tähän tarkoitukseen sopivat mainiosti myös kahvinpavut, ja esim. Itäkeskuksen Stockan hajuvesiosastolta löytyykin kahvipurkki tätä tarkoitusta varten. Kaikista hajuvesiä kauppaavista putiikeista tuskin kuitenkaan löytyy kahvia. Siksi oma hiha tai huivi onkin kätevä - se kun kulkee aina mukanasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti