12.3.2009

Shoetalk

Ajattelin puhua kengistä, tai pikemminkin rakkaudestani niihin. Näissä kuvissa ei ole kaikkia kenkiäni, otin kuvat vain lemppareistani/sellaisista, joissa on jotain mielenkiintoista katsottavaa. Kaikki ballerinat, kävelykengät, lenkkarit yms. "tylsät" kengät jätin pois kuvista. Tämä postaus on siis enimmäkseen tylsää kenkäpuhetta, kommenttejani erilaisten kenkien käyttömukavuudesta (hei, olen kuitenkin testannut jos jonkinlaisia kenkiä!) ja laadusta.
Ensimmäisessä kuvassa on "oikeat" lolitakenkäni, Double Deckerin rocking horse -kopiot ja Bodylinen vaaleanpunaiset mary janet. Molempia kenkiä on käytetty huiman paljon, ja siihen nähden ne ovat kestäneet hyvin. Jos kuitenkin on hyvin vaativa laadun suhteen, oman kokemukseni perusteella en suosittele ostamaan Bodylinen kenkiä.

Rokkiponeilla on oikeastaan aika mukava ja helppo kävellä - tasaisella maalla. Heti, kun maassa on pikkuisiakin epätasaisuuksia, nilkat alkavat muljahdella ikävästi. Myös portaita alas käveleminen on vähän ikävää. Rokkiponit kuitenkin näyttävät ihanilta! Nillä voi seistä ihan varpaillaan helposti, ja ne tuovat särmää asuun kuin asuun. Nuo mary janet taas olisivat muuten mukavat, mutta jostain syystä ne sattuvat varpaisiin. Mary janeissa pidän erityisesti remmistä, joka menee ristiin edessä ja sitten nilkan ympäri.
Seuraavassa kuvassa on kiilakorkoisia kenkiäni. Kiilakorko on siitä mukava, että se on tukevampi kuin tavallinen korko, eikä kiilakorkokenkien kanssa tarvitse olla niin varovainen. Lisäksi massiiviset korot ovat mahtava kontrasti hoikille säärille.

Näistä kengistä ehdottomat lempparini ovat nuo mustat, joissa on rusetit (ylhäällä vasemmalla). Rakastan niiden peeptoe -kärkeä, rusetteja ja hopeisia korostuksia. ♥ Tosin ne eivät sitten olekaan niin hurmaavan tuntuiset käyttää... Mielestäni nämä kengät sopivat mainiosti myös lolitaan, ovathan ne sen verran suloiset. Oikeastaan käytän nykyään lolita-asuissani mielummin tavallisia kenkiä.

Ylhäällä oikealla olevat kengät ovat ekat korkkarini ikinä. Vaikka en enää välttämättä ostaisi tuollaisia korkkareita, niin ne ovat minulle edelleen mielettömän rakkaat ja ahkerassa käytössä. Ne eivät olleet uutena kalliit, ja ovat kuitenkin kestäneet huiman paljon käyttämistä! Rakastan noita ohuita, kiiltäviä remmejä.

Vaaleanpunaiset, kukkakuvioiset kengät ovat todella söpöt, mutta erittäin epämukavat käyttää. Ne eivät pysy jalassa, vaikka koko on oikea ja yleensä avokkaatkin pysyvät jaloissani ongelmitta. Lisäksi laatu on sanoinkuvaamattoman huono, nuo menivät muutaman käyttökerran jälkeen huonoon kuntoon. En todellakaan suosittele vastaavia kenkiä kenellekään!

Edessä olevat kirkkaanpunaiset ja vaaleanpunaiset kengät ostin hetken mielijohteesta. Etenkin punaisia ei ole tullut käytettyä kuin pari kertaa, koska minulla ei juurikaan ole punaisia vaatteita - enkä enää edes pidä noista niin kamalasti. Pinkit kengät taas ovat mielestäni varsin söpöt ja todella mukavat käyttää, mutta ne näyttävät hivenen... mauttomilta. Pidän kuitenkin nilkkojen ympäri sidottavista, läpikuultavista nauhoista, ne ovat ihanan ilmavat.

Myös kirkkaat fuksian väriset kengät ovat heräteostos. Jälleen kerran ostin kengät, joiden kanssa minulla ei juurikaan ole yhteensopivia vaatteita. En vain pysty olemaan järkevä kenkien suhteen! Jos näen kengät, joista pidän, ostan ne - vaikka sitten joutuisin myöhemmin ostamaan niihin sopivan asun! Nämä kengät näyttävät ihanilta, mutta ovat rokkiponien tapaan hyvin kiikkerät epätasaisilla pinnoilla.Seuraavaksi ns. tavalliset korkokengät. Olen huomannut, että kaikkein mukavin koronpaksuus on keskipaksu korko (kiilakorkoa lukuunottamatta). Piikkikorot jäävät pieniin rakoihin jumiin, ja niiden kanssa saa olla muutenkin varovainen. En oikein osaa selittää, miksi koen ohuemmat korot mukavemmiksi kuin erittäin paksut, mutta niin se vain on.
Vasemman yläreunan vaaleanpunaiset korkokengät otin Zarasta. Ne maksoivat mansikoita, mutta ovatkin sitten melko mukavat käyttää; tukevan tuntuiset huolimatta ohuesta korosta ja melko laadukkaat.
Oikean yläreunan korkokengät ovat myös ihanat ja mukavat jalassa, mutta en ole käyttänyt niitä kuin kerran, koska edelleenkään minulla ei ole kovin paljoa punaisia vaatteita. Lisäksi kengät ovat aika juhlavat samettisen kankaansa takia.
Mustat korkokengät ovat vanhat ja paljon käytetyt, ja varsin hyvin ovat kestäneet ankaraa kulutusta. Käytin näitä todella paljon goottilolita-kaudellani. Pidän näistä edelleen.
Luonnonvalkeat kengät ovat ihanan elegantit ja klassiset. Pidän kovasti tuosta pitsimäisestä reikä-kuviosta. Lisäksi nämäkin ovat aika mukavat käyttää. En tosin ole ehtinyt käyttää näitäkään kuin kerran. Minulla on sitten ensikesäksi paljon kenkiä käytettävänä...
Ihan edessä on Angelica -merkkiset kengät. Angelica on ollut suosikkikenkämerkkini jo pitkään, sillä sen kengät ovat siroja, kauniita ja naisellisia. Ne eivät maksa paljoa, mutta ovat hintaansa nähden erittäin laadukkaita! Siis todellisia opiskelijabudjetin kenkiä. Valitettavasti nämä kyseiset kengät ovt puhdasta tuskaa jaloille. Tosin ne ovat niin kauniit, että sen eteen pitääkin vähän kärsiä... vai mitä?
Kaikki nämä kengät voi mielestäni yhdistää lolitaan.
Seuraavaksi avokkaat.
Ylinpänä on jälleen Angelican kengät. Nämäkin ovat viehättävän näköiset, mutta eivät sovellu paljoon kävelyyn. Jalat väsyvät näissä nopeasti.
Vasemmalla olevat mustat kengät ostin tänään. Pidän niissä erityisesti kärjen päällä olevista ruseteista! Myös kiiltonahka = +! Korkoa näissä ei ole mahdottoman paljon, joten luulen, että sisäänajon jälkeen kengät ovat melko mukavat käyttää.
Kiiltonahkaisten avokkaiden vieressä on Viralliset Bilekenkäni. Lähtiessäni klubille laitan miltei aina nämä, sillä ne ovat siistin näköiset ja melko mukavat. Lisäksi mustat kengät eivät likaannu niin helposti.
Edessä olevissa vaaleissa kengissä on ihan pikkuinen korko, vaikkei se kuvassa näykään. Nämä ovat kyllä melkein ballerinat. Sisäänajo on kesken, joten nämä painavat ikävästi, mutta ehkä sisäänajon jälkeen saan näistä mukavat kesäkengät, jollaisiksi ne ostinkin. Jälleen kerran kärkirusetit = ♥!
Ballerinakenkien vieressä olevat mustat avokkaat eivät ole mitkään maailman upeimmat, mutta ne ovat MIELETTÖMÄN mukavat! *-* Melkein kuin ei olisi korkoja ollenkaan.
Näistä voisin yhdistää lolitaan nuo valkeat Angelicat, vaaleanpunaiset ballerinat ja kiiltonahkaiset rusettisomisteiset kengät.
Lopuksi saappaat ja yhdet nilkkurit.
Nuo valkeat saappaat ovat kenties lempparini näistä. Ne ovat suht mukavat, mutta eivät kyllä mitkään parhaat kengät kävelyyn. Olen kyllä shoppaillut näissä tuntitolkulla monesti (mm. tänäänkin!), ja kyllä noilla jaksaa kävellä, vaikka jalat tietysti väsyvät. Rakastan näiden siroutta ja saappaissa harvinaista täysin pyöreää kärkeä.
Ylhäällä oikealla on upouudet saappaani, jotka myöskin ostin tänään. Nämäkin olivat heräteostos, ja melkoisen rohkea veto minulta. Mustaa on kuitenkin helppo yhdistellä, ja pidän näistä itse, mikä lienee tärkeintä. Kuvassa ei, harmi kyllä, näy varren ihanat, mustat kukkakuviot ja nilkan ympärillä olevat koristeremmit. Nähden näiden kenkien erittäin kapeaan ja korkeaan korkoon nämä ovat melko mukavat.
Edessä vasemmalla on mustat mokkanilkkurit. Nämäkin ovat ihanan sirot. Pitkillä matkoilla kantapäät kyllä kärsivät ohuista koroista.
Alhaalla oikealla on mustat, puolipitkät "mummosaappaat". Tuota nimitystä olen kuullut näistä käyttettävän, ja jotkut ovat valittaneet, ettei tällaisia kenkiä pitäisi yhdistää lolitaan. Itse en kyllä tajua, miksei muka; ovathan nämä kengät hyvin vanhanaikaisen näköiset, ja lolitavaatteetkin ottavat vaikutteita menneestä ajasta. Itse käytän näitä loleillessanikin, jos on sellainen sää, etten muissa "loli"kengissäni pärjää.
Hui, tulipas oikea megapostaus. Toivottavasti edes joku jaksaa oikeasti lukeakin tämän.
~Loppu~

1 kommentti: