9.3.2009

Infopaketti oman lolitan hankkimista suunnittelevalle

[Huom, seuraava postaus on täysin leikkimielellä tehty, eikä sitä pidä ottaa ainakaan kovin vakavasti. Kysymykset olen ottanut Terriblen Lolita ~ Leikkikehä -osion eräästä keskustelusta. Vastasin niihin puhtaasti huvin vuoksi. :3]

Vastaan tässä muutamaan kysymykseen koskien lolitan pyydystämistä, kesyttämistä ja ylläpitoa sekä hoitoa.

♥ Mistä lolitan löytää?

Ensisijaisen hyvä paikka lolitan löytämiseen lienee kaikkien tuntema internet. Lolitat pesivät erityisesti Enfant Terrible -nimisellä foorumilla. Luonnossa tavataan villejä lolitoja joko yksin tai erikokoisissa laumoissa etenkin Kampin tienoilla, mutta myös tullitoimistoissa ympäri Suomea.

♥ Miten lolitoja hankitaan?
Paras keino pyydystää villi lolita on hurmaaminen. Muista edetä hienovaraisesti ja lupaile kalliita, ihania lahjoja. Huom, on ensiarvoisen tärkeää, että myös pidät nuo lupaukset! Muuten herkkä lolitasi voi suuttua ja karata, jolloin et ehkä koskaan saa sitä takaisin.

♥ Mitä lolitasta pitää maksaa?
Äkkiseltään voisi luulla, että lolitan saa ilmaiseksi - mikä periaatteessa pitääkin paikkansa. Käytännössä katsoen lolitan hurmaaminen ja ylläpito tulee kuitenkin hyvin kalliiksi. En suosittele hankkimaan omaa lolitaa, ellei taloutesi ole hyvin vakaalla pohjalla! Etenkin lama aika ja ajoittainen euron arvon aleneminen sekä jenin arvon nousu masentavat lolitoja.

♥ Minkälaista lolitaa suosittelette ensikertalaiselle? Gothic Lolitaa, Sweetiä vai Classicia?

Aloittelijalle sopii ehdottomasti parhaiten casual lolita, joka on kenties huokein lolitalaji; casualille kun löytää helposti söpöjä vaatteita ja etenkin asusteita myös tavallisista vaatekaupoista, mistä nimi casual tuleekin. Kokeneempi käyttäjä voi sitten lajiuttaa lolitansa näyttävämmän (mutta myös kalliimman!) sweetin tai gothicin suuntaan. Kenties kaikkein mielenkiintoisin lolitalaji on kuitenkin hybridilolita, joka on mielellään kaikkea sweetistä goottiin! Tällaisen lolitan ylläpito on kaikkein kalleinta, mutta se on myös ehdottomasti monipuolisin lolitalaji, johon on vaikea kyllästyä.

♥ Paljonko lolitan elättäminen vuodessa maksaa?
Tätä on vaikea arvioida, sillä lolitoiden keskuudessa on valtavasti yksilöllisiä eroja. Jotkut lolitat ovat hyvin vaatimattomiakin, toiset taas... no, eivät ole. Varmuudella voin kuitenkin sanoa, että rahaa kuluu. PALJON. Tähän on syytä varautua ennen lolitan hankintaa.

♥ Millaisia ruokatottumuksia lolitoilla on?
Yleinen harhaluulo on, että lolitat elävät vain makealla ruoalla. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa! On totta, että lolitat syövät mielellään sokerisia herkkuja, mutta vastuullisena lolitan omistajana sinun tulee itse pitää huolta siitä, että lolitasi saa monipuolista ja terveellistä ravintoa. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta lolitasi hiukset pysyvät kiiltävinä, silmät säihkyvinä, iho kuulaana ja ennen kaikkea, jotta lolitasi mahtuu pikkuruisiin brändivaatteisiinsa. Toisinaan omistajalta vaaditaan napakkaakin otetta, jotta hän saisi lolitansa syömään mm. kasviksia. Pysy lujana, äläkä anna periksi kauniiden silmien kerjäävälle katseelle.

♥ Pitääkö lolitaa kohdella miten?
Lolitaa tulee kohdella ystävällisesti, varovaisesti, kunnioittavasti ja hellän rakastavasti. Lolitat ovat oman arvonsa tunteva, ylpeä ja hivenen turhamainen laji. Kaikissa toimissa, etenkin kurinpidollisissa (mm. pakottaessasi lolitasi syömään terveellisesti) on noudatettava varovaisuutta. Muista aina, että lolita ei ole mikään tavallinen lemmikki, jonka voit sulkea häkkiin tai kytkeä hihnaan. Tyytymätön lolita voi jättää sinut. Lolitan vaatteiden, asusteiden, meikkien yms. ja ruokavalion lisäksi tulee kiinnittää huomiota lolitan ympäristöön. Useat lolitat tuntevat viehtymystä vanhanaikaiseen sisustukseen. Tämän vuoksi lolitan huone on syytä sisustaa menneen ajan henkeen. Jos tämä ei onnistu, tulee sinun vähintäänkin ulkoiluttaa lolitaasi paikoissa, joissa on historiallinen ilmapiiri.

♥ Tuleeko lolitaa ulkoiluttaa kuinka paljon esimerkiksi viikon aikana?
Ks. Edellinen kohta. Lolitat eivät yleensä pahemmin perusta liikunnasta, mutta nauttivat kyllä rauhallisesta kävelystä viehättävässä puistossa tai historiallisessa kartanossa. Myös shoppailu on hyvä tapa saada lolitaan eloa. Huom, onlineshoppailu ei juurikaan kuluta kaloreita, siksi on hyvä viedä lolitaa välillä ihan oikeisiin kauppakeskuksiin. Monet lolitat pitävät kovasti myös niin kutsutuista miiteistä, joissa ne voivat tavata lajitovereitaan. Mikäli lolitasi on sosiaalinen, tulee tällaiseen laumakäyttäytymiseen suhtautua hyväksyvästi ja kannustavasti.

♥ Miten ulkomaalaiset lolitat poikkeavat käytökseltään ja vaatetustyyliltään suomalaisista lolitoista?
Lolitat ovat kaikkialla maailmassa suht samanlaisia. Kuitenkin eri maiden lolitoiden tottumuksissa panostaa asuunsa on eroja. Suomalaisia ja ruotsalaisia lolitoja pidetään usein maailman parhaina, myös Japanista löytyy muutamia valioyksilöitä. Lolitoiden käyttäytymisessä on paljon yksilöllisiä eroja, onhan jokaisella lolitalla oma luonteensa ja persoonansa. Jos satut saamaan luonteeltaan ilkeän ja hankalan, "narttumaisen" lolitan (tätä mutaatiota kutsutaan myös nimellä Drama Llama, ja se pesii erityisesti internetin haukkumayhteisöissä, kuten loli_fucks:ssa) niin muista, että voit aina ajaa sen pois inhottavalla käyttäytymisellä ja lupausten rikkomisella. Varaudu kuitenkin kostotoimiin, sillä pahimmat ilkiöt luultavasti postaavat kuvasi loli_fucks:iin - vaikket edes olisi lolita.

♥ Maksaako lolitan importtaus kuinka paljon ylimääräistä ja millainen riski lolitalla on jäädä tulliin?
Kokonaisen lolitan tilaaminen ulkomailta on erittäin kallista. Täysi lolita-asu maksaa taatusti yli tullirajan, joten lolitasi jää tulliin ja sinulle rapsahtaa melkoiset tullimaksut (olettaen tietysti, että tilaat lolitasi vaatteet päällä). Lolitat myös painavat vähintään 40 kiloa - postikulut ovat siis melkoiset. Jos haluaa ulkomaalaisen lolitan, kannattaa tilata Euroopan sisältä; tällöinhän lolita on tullivapaa. Ensimmäisen lolitan hankkijalle suosittelen kuitenkin kotimaisen kannan yksilöitä, sillä ne puhuvat (useimmiten) kanssasi samaa kieltä ja näyttävätkin upeilta! Miksi metsästää lolitoja ulkomailta, kun Suomessa on erityisen laadukas ja elinvoimainen lolitakanta?

♥ Kuinka paljon tilaa lolita tarvitsee elääkseen?
Lolita tarvitsee vähintäänkin yhden oman huoneen. Myös oma kylpyhuone voi tulla tarpeeseen, siellä lolitasi voi hoitaa itseään ja laittaa hiuksiaan. Erityisen tärkeää lolitalle on tilava vaatekaappi tai -huone.

♥ Minkälaisia virikkeitä lolitalle kannattaa hankkia, soveltuvatko esim. oravanpyörä ja ompelukone miten hyvin?
Jotkin lolitat innostuvat suuresti ompelukoneista. Kannattaa hankkia samantien kankaita, pitsiä ja lankoja, niin lolitasi voi opetella ompelemaan itselleen vaatteita! Tämä puuha on lolitalle kehittävää ja antoisaa. Yleensäkin lolitat innostuvat kaikesta vaatteisiin ja ulkonäköön liittyvästä. Myös internet ja paypal ovat hyviä, joskin kalliita, virikkeitä. Sen sijaan oravanpyörää en itsetietoisille lolitoille suosittele tyrkyttämään, sillä ne voivat loukkaantua siitä verisesti.

♥ Onko lolitan kanssa naimisiin meneminen laillista?
Jos lolitasi on naaraspuolinen ja itse olet uros (tai päinvastoin), on lolitan kanssa naimisiin meneminen sallittua Suomen lakien mukaan. Muussa tapauksessa voitte rekisteröidä parisuhteenne - olettaen tietenkin, että lolitasi on kesyyntynyt tarpeeksi sitoutuakseen sinuun tällä tavoin. Lolitan kesyyntyminen näin pitkälle vie kuitenkin yleensä hyvin kauan aikaa, ja jotkut lolitat eivät ikinä kesyynny näin paljon. Lolita on kuitenkin perusluonteeltaan hyvin villi ja itsenäinen laji.

♥ Onko lolitojen salakuljettaminen laitonta ja havaitsevatko huumekoirat lolitat?
Lolitojen salakuljettaminen on erittäin laitonta, se lähentelee törkeydessä ihmiskauppaa. Lolitalta ei saa riistää vapautta (ainakaan vasten tämän omaa tahtoa, naimisiinmeneminen on mielestäni vapauden riisto). Hyvinkoulutettu huumekoira tunnistaa brändivaatteen tuoksun ja havaitsee kyllä lolitan, jota yritetään kuljettaa maahan salaa. Kaikkein parhaat koirat on koulutettu tunnistamaan myös brändittömien lolitoiden ominaistuoksu, joten turha yrittää sitäkään. Kiikkiin jäät ja putkaan päädyt.

2 kommenttia:

  1. Tuo lolitan kanssa naimisiin meneminen on muuten jännä juttu, sillä siskoni joka ei tiedä mitään lolitasta on sitä mieltä että lolitat ovat alunperin olleet söpösti pukeutuvia tyttöjä kadunvarsilla että heidät voisi naida. Tässä viestissä ei ole mitään pointtia mutta on vain outoa että joku miettii lolitasta jotain tuollaista. (Tiedän että tämä on hupi postaus tuli vain mieleen.)

    VastaaPoista